Ko saimnieces parasti pievieno maltajām kotletēm? Visbiežāk runa ir par kartupeļiem vai pienā mērcētu maizi, kā arī jēlām olām, sīpoliem, garšvielām.
Iepriekš minēto variantu var būt daudz un katrai saimniece tas būs savs. Bet tāda piedeva kā gāzēts minerālūdens tiek pieminēts ļoti reti. Bet velti, jo pateicoties šai papildus sastāvdaļai kotletes sanāk ideālas.
Pieredzējis kulinārijas eksperts Jans Miholeps dalās ar interesantu triku, kas kotletes padarīs patiešām mīkstas, sulīgas un gaisīgas
Kāpēc maltajām kotletēm jāpievieno minerālūdens
Pateicoties “gāzētajai” piedevai, ēdiens kļūs maigs un sulīgs. Un arī kotletes pamatnē nebūs jāliek pārāk daudz maizes vai kartupeļu (iespējams, ka no šo sastāvdaļu lietošanas var pilnībā atteikties). Turklāt, pateicoties minerālūdenī esošajai sodai, garšvielu garša būs labāk atklāta.
Tādējādi minerālūdens izmantošana kā papildu sastāvdaļa garantē neticami mīkstu, sulīgu un ēstgribu rosinošu ēdienu. Un arī tā būs diētiskā versija, jo nevienam nav noslēpums, ka minerālūdenī būs mazāk kaloriju nekā, piemēram, maizē.
Minerālūdens var palīdzēt arī veidot stabilāku masu, kas neizšķīst cepšanas laikā. Tas var veicināt kotlešu formu saglabāšanu, padarot tās vizuāli pievilcīgākas.
Kā pareizi pievienot minerālūdeni maltajai gaļai
Ir svarīgi atcerēties sekojošo: pārmērīgs dzēriens var padarīt kotletes pamatni pārāk šķidru. Lai nesaskartos ar problēmām, jāievēro šāda attiecība: uz 700 gramiem maltas gaļas – ne vairāk kā 100 mililitrus minerālūdens.
Pēc dzirkstošā ūdens pievienošanas atstājiet iegūto masu “vienu” vismaz 5 minūtes. Šī “atpūta” ļaus maltajai gaļai iegūt ideālu konsistenci un būt “piesātinātai” ar garšvielām.